Wednesday, April 15, 2009

Tu iti creezi urmatoarea clipa...

Asta este realitatea. Noi suntem cei care putem influenta ce va urma. Mi-am dat seama de asta atunci cand am ales sa raman cateva clipe, mai mult de ceea ce imi propusesem in acel loc care imi inspira atat de multa siguranta.
Se tot vorbeste de al 7 lea simt. Desi nu toti realizam acest lucru, al 7 lea simt chiar exista... Poate nu se vede la suprafata, dar atunci cand ai senzatia ca ai uitat ceva, intotdeauna iti dai seama ca intradevar ai uitat sau cand simti o teama atunci cand esti in circumstante care la suprafata par a fi desprinse dintr-o zi normala, dar realizezi ca acea zi a fost departe de normal si ai simtit acest lucru de cand te-ai trezit, si lista poate continua...
In ziua de azi toti suntem obsedati de control. Poate din cand in cand ar fi bine sa , asa cum ar spune un bun prieten"go with the flow".

Dar fericirea nu este ceva întîmplător este rezultatul gîndurilor şi acţiunilor noastre, iar capacitatea noastră de a fi fericit poate fi exersată

Dupa ce am descoperit ca formula fericirii mele se afla in mine, in lucrurile mici si in toate fericirile oamenilor cu adevarat fericiti, am mai descoperit ceva: fericirea se afla in multe alte locuri, de la muschii fetei, care se transforma cand starea de fericire ne transforma pe noi insine in indivizi mandri de a schita un suras chiar si atunci cand el nu isi gaseste locul, pana la sectiuni ale creierului care, la randul lor, se transforma in momentele pretioase pe care le gustam din plin…


A fi nefericit nu exclude, cum am putea crede, capacitatea de a fi fericit in acelasi timp…Si am si un exemplu:

“Inchipuie-ti ca este toamna si te-ai ratacit undeva intr-un loc pustiu, sa zicem, undeva la munte.Dupa cateva ore de cautare, gasesti drumul de intoarcere, dar intre timp s-a facut tarziu.Stii ca nu vei ajunge la locul unde esti cazat inainte de a se intuneca .A inceput sa bata vantul si au aparut si nori, in curand cad primii stropi de ploaie.Nu se zareste nicaieri vreun adapost.Vantul iti trimite ploaia drept in fata, pantalonii uzi ti s-au lipit de picioare.Ti-e frig, te simti mizerabil si esti enervat de propria neatentie care te-a facut sa pierzi atata vreme.Acum nu-ti ramane decat sa mergi mai departe, in ciuda frigului, a ploii si a intunericului.

Brusc, vezi o stanca proeminenta.Te tarasti dedesubt.Aici nu bate vantul si pamantul e uscat.Iti scoti termosul, bei o inghititura de ceai fierbinte si simti cum incepi sa te incalzesti.Te relaxezi si te simti usurat, ba chiar ti-e bine.Dar imediat iti aduci aminte ca te asteapta un drum lung.Si hainele ude inca-ti mai sunt lipite de corp.Dar nu ai simtit adineauri un fel de fericire? Sau poate fericire si nefericire in acelasi timp?”

Depinde de noi sa fim fericiti. Iata cateva sfaturi pentru a te simti fericit :):
  • FERICIREA SE POATE INVĂŢA - creierul nostru este maleabil şi poate fi reprogramat, deoarece lumea ia nastere în mintea noastră.
  • ANTRENEAZĂ-ŢI CREIERUL - orice fel de activitate ajută în lupta cu gîndurile negre, cu cît creierul este mai ocupat apar mai puţine sanse să fi cuprins de tristeţe. De aceea, se recomandă ca în perioadele de tristeţe să ne concentram asupra unor sarcini simple gen: curăţenie, reparaţii, cumpărături, etc
  • PRIETENII - cine are prieteni trăieste mai mult şi este mai fericit decît un om singur. Compania oamenilor este foarte benefică pentru noi, însă trebuie sa fim atenţi la cei cu care ne inconjuram.
  • ZÎMBETUL TE FACE FERICIT - insă trebuie să fie un zîmbet adevărat, nu unul fals
  • PASIUNEA - cunoasterea propriilor pasiuni, aceptarea acestora şi modul în care ne bucuram de ele este foarte importantă.
  • PLACEREA - trăirea cu intensitate a micilor plăceri, cum ar fi o prăjutură bună, o nouă geantă Louis Vuitton sau o nouă rochie (femeile stiu de ce) victoria echipei favorite (barbaţii stiu de ce), un masaj, etc
  • SPORTUL - efortul fizic te face să vezi lumea în roz, s-au facut peste 80 de studii care au demonstrat că miscarea ne bine dispune. O jumătate de oră de sport zilnic este suficientă pentru a ne ridica moralul, deoarece atunci cînd muschii sunt activi, creierul eliberează hormoni care provoacă o usoară euforie. Persoanele care fac sport sunt mai bine dispuse, au mai multă încredere în ele si sunt mai puţin triste.
  • SEXUL - asta chiar e o veste bună, nu? Deci dacă esti nefericit fă sex. De asemenea, este spulberat mitul cum că doar oamenii au orgasm dar se confirmă faptul că atracţia dintre un bărbat şi o femeie ia nastere în creier.
PS. PROASTA DISPOZIŢIE OMOARĂ MATERIA CENUSIE - chiar dacă aceasta afirmaţie te face să zîmbesti, poti să crezi că s-a demonstrat stiintific că dacă suntem supărati ne prostim;-))

Asa ca va urez sa aveti parte doar de zile bune si clipe pline de fericire alaturi de cei dragi;)

Sursa de inspiratie...fiindca am citit aceasta carte cu mult timp in urma...este Formula fericirii de Stephan Klein. Acum an realizat ca intradevar are dreptate. Va recomand aceasta carte, daca mai exista timp si de citit.

No comments: